Trainingen

Tennisschool Kramer Schuijt

De trainingen bij Tennisschool Kramer Schuijt worden verzorgd door: Bastiaan Kramer, Marloes Schuijt, Leon Wakker, Frank Boswijk en Natalja Krekelberg.

Tenniskids Rood, Oranje en Groen

Tennisschool Kramer Schuijt

Dit programma is speciaal voor kinderen van 4 t/m 7/8 jaar. In dit programma leert het kind op een speelse manier met het tennisspel om te gaan. De bewegingsvaardigheden van het kind staan centraal. Een aangepast (kleiner) speelveld en zachtere ballen stimuleren de ontwikkeling van uw kind.

Vooral voor jongere kinderen is het belangrijk om een goede coördinatie op te bouwen, zodat ze alle complexe tennisbewegingen goed uit kunnen voeren. Hoe beter de coördinatie is, hoe gemakkelijker je een nieuwe techniek aanleert. Deze grove en fijne motoriek is het makkelijkst aan te leren op jonge leeftijd en zal door leuke, functionele opdrachten veel aan bod komen.

Jeugdtennis Junioren

Tennisschool Kramer Schuijt

In deze categorie zal er steeds meer op het persoonlijke speltype van de leerling worden getraind. Dit houdt in, dat er naar de eigenschappen van het kind wordt gekeken: waar voel jij je lekker op de baan, wat zijn je fysieke eigenschappen en je talenten en hoe kunnen we deze het beste benutten. Er zal veel getraind worden vanuit wedstrijdsituaties, waardoor het kind steeds meer mentale begeleiding krijgt. Hoe ouder de spelers worden, des te meer aandacht er besteed gaat worden aan kracht en uithoudingsvermogen.

Senioren training

Tennisschool Kramer Schuijt

60+ training

Tennisschool Kramer Schuijt

TKS wedstrijdtraining

Tennisschool Kramer Schuijt

De training zal verzorgd worden door Bastiaan Kramer en Marloes Schuijt, beiden in het bezit van de KNLTB A- en B-licentie. Daarnaast zijn zij beide conditietrainer.

Naast de technische, tactische en conditionele aspecten van de tennissport, wordt in de training zowel aandacht aan de motorische als de mentale ontwikkeling van het kind besteed.

Wij onderscheiden ons van andere tennisscholen omdat wij een individueel plan van aanpak voor de kinderen maken.
Hoe gaan wij te werk?

Ieder kind krijgt een voortgangsrapport, waarin specifieke aandachtspunten op korte en lange termijn worden aangegeven.
Er wordt een uitwisseling georganiseerd met een andere tennisschool, waarbij de kinderen worden begeleid door de trainers.Er zal een week door de trainers worden uitgekozen, waarin de kinderen zich kunnen opgeven voor een toernooi, waarbij ze in de ochtend trainen en daarna begeleid worden door de trainers.

Wij willen bewerkstelligen dat de kinderen ook zelf meer gaan nadenken over hun eigen spel en het spel van andere spelers. Dit gaan wij realiseren door onder andere videobeelden van henzelf terug te kijken, beelden van profspelers te laten zien en observatieformulieren te laten invullen.

In de training wordt ook aandacht besteed aan andere sporten, zodat de kinderen op een leuke en afwisselende manier motorisch veelzijdig ontwikkeld worden.

Wat verwachten wij van de leerlingen?

  • Enthousiasme
  • Inzet
  • Doorzettingsvermogen
  • Serieus bezig zijn met hun trainingsdoelen
  • Presentieplicht voor de kinderen; dus ook bij regen en eventuele blessures. Bij regen wordt er gezamenlijk in het clubhuis naar opgenomen beelden van de kinderen gekeken. Dit afgewisseld met conditionele oefeningen. Er wordt gespeeld op kunstgras, dus als de bui weg is, kunnen we zo goed als direct weer de baan op.
  • Ieder kind is verantwoordelijk voor het inpakken van zijn/ haar tas. Dit houdt in; rackets, kleding, eten en drinken, voortgangsrapport en eventuele andere zaken.

Wat verwachten wij van de ouders?

  • Afstand tijdens de training (geen coaching, niet te dicht bij de baan)
  • Betrokkenheid ( weten wat de aandachtspunten van je kind zijn)
  • Open manier van communiceren. Als er iets speelt bijvoorbeeld in de thuissituatie, op school of in de training, laat ons dit weten! Dan kunnen wij ook flexibel omgaan met de individuele benadering van uw kind. Dit is essentieel voor een goede individuele begeleiding op korte en vooral lange termijn. Wanneer er zich zo’n situatie voordoet dan stellen wij het op prijs dat we minimaal een dag voor of na de training worden ingelicht, dus niet tijdens de training.
  • Positieve ondersteuning van de kinderen. Dus draag er ook aan bij dat je kind zelfstandig zijn/haar spullen inpakt.

Uiteraard plaatsen wij de exacte gegevens van de dag en het tijdstip waarop de training wordt gegeven, de duur en de kosten van de cursus nog op de site.

Trainers

Tennisschool Kramer Schuijt